A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (UA-2022-12-12-005944-a)

Дата: 19.12.2022 13:01
Кількість переглядів: 10

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі бензину А-95 та дизельного палива в скретчкартах, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ НОВООЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ДНІПРОВСЬКОГО РАЙОНУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ. 52070, Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Новоолександрівка, вул. Сурська, буд. 74, 40416097.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Бензин А-95 талони (скретч-картки); Дизельне паливо талони (скретч-картки) Код ДК 021:2015: 09130000-9 Нафта і дистиляти.

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями UA-2022-12-12-005944-a .

Обґрунтування доцільності закупівлі Товару: придбання бензину А-95 та дизельного палива в скретчкартах або талонах здійснюється для забезпечення безперебійної роботи транспортних засобів Відділу освіти, культури, молоді та спорту Новоолександрівської сільської ради під час виконання функцій та завдань, покладених на відділ.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 199860,00 грн.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом місячного споживання паливно-мастильних матеріалів на потреби замовника за попередній аналогічний період. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275 з урахуванням інформації, отриманої з Інтернет-ресурсів продавців палива та інших пропозицій на майданчику закупівель.

Розмір бюджетного призначення: затверджено рішенням сесії Новоолександрівської сільської ради №2261-17 VIII від 23 грудня 2021 року “Про сільський бюджет на 2022 рік.

Нормативно-правове регулювання. Закупівля бензину А-95 та дизельного палива, технічні та якісні характеристики предмета закупівлі регулюються та встановлюються Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон про закупівлі), постанови від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (далі — Особливості), Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами затв. постановою КМУ від 20.12.1997 №1442, Інструкції про порядок приймання, транспортування, зберігання, відпуску та обліку нафти і нафтопродуктів на підприємствах і організаціях України затв. наказом Мінпаливенерго України, Мінтрансзв`язку України, Мінекономіки України, Держспоживстандарту України 20.05.2008 №281/171/578/155., та іншими нормативно-правовими актами, що стосуються предмета закупівлі.

Загальні положення.

Автомобільний бензин — бензин для використання в автомобільних двигунах внутрішнього згоряння. Відповідно до ДСТУ 4839:20073, залежно від октанового числа, встановлено такі марки автомобільних бензинів:

A-92-Євро — з октановим числом за дослідним методом не менше ніж 92;

A-95-Євро — з октановим числом за дослідним методом не менше ніж 95;

A-98-Євро — з октановим числом за дослідним методом не менше ніж 98.

Дизельне паливо — нафтове паливо для використання у двигунах внутрішнього згоряння із запалюванням від стискання. Згідно з ДСТУ 7688:20155, за кліматичними умовами використання встановлено такі марки дизельного палива:

Л — літнє, що використовують за температури повітря не нижче ніж 5°С;

З — зимове, що використовують за температури повітря від 5°С до мінус 20°С;

Арк. — арктичне, що використовують за температури повітря нижче ніж мінус 20°С.

Учасник повинен забезпечити поставку товару на об’єкт замовника, технічні та якісні характеристики товару повинні відповідати нормам чинного на території України законодавства, державним, міжнародним стандартам та вимогам державної політики України в галузі захисту довкілля.

 

Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — до 31.12.2022 р.

Технічні характеристики товару, що закуповується, повинні відповідати технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України, діючими на період постачання Товару.

Технічні характеристики Товару (бензину та дизельного палива) повинні відповідати температурному режиму експлуатації транспортних засобів в регіонах України, вимогам виробників транспортних засобів, та не суперечити вимогам Законів України «Про автомобільний транспорт» та «Про дорожній рух».

Обґрунтування якісних характеристик. Якісні характеристики предмету закупівлі, що закуповується повинні відповідати технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України діючими на період постачання товару, а саме:

Бензин А-95 – вимогам ДСТУ 4063-2001 Бензини автомобільні. Технічні умови та/або ДСТУ 7687:2015 Бензини автомобільні Євро. Технічні умови;

Дизельне паливо - вимогам ДСТУ 3868-99 Паливо дизельне. Технічні умови та/або ДСТУ 7688:2015 Дизельне паливо Євро. Технічні умови.

Технічні, якісні характеристики товару за предметом закупівлі повинні відповідати встановленим/зареєстрованим чинним нормативним актам чинного законодавства (державним стандартам, технічним умовам), які передбачають застосування заходів із захисту довкілля. На запропонований товар під час його транспортування/реалізації тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України


« повернутися

Вхід для адміністратора