A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (UA-2021-12-31-005641-c)

Дата: 17.10.2022 10:47
Кількість переглядів: 11

 

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Інформація щодо обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1266, що вносить зміни до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»
Замовник: ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ НОВООЛЕКСАНДРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ДНІПРОВСЬКОГО РАЙОНУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

Найменування предмета закупівлі: ДК 021:2015 15550000-8 Молочні продукти різні.

Вид процедури: Відкриті торги

Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-12-31-005641-c

Очікувана вартість предмета закупівлі: 502 902,00 грн. (П'ятсот дві тисячі дев'ятсот дві грн, 00 коп.) з ПДВ.

Кількість постачання: 7358 кг. 

Строк поставки товару: до 31.12.2022 р.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться до освітніх закладів:

  Сметана 20% (15550000-8 Молочні продукти різні) – 2506 кг. 

Якість товару повинна відповідати діючим на території України ГОСТ, ДСТУ, ТУ, тощо. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Сметана має бути виготовленою з вершків, із вмістом жиру 20%, свіжа, однорідної консистенції, в міру густа, дозволено наявність поодиноких пухирців повітря, незначна крупинчатість, колір – білий з кремовим відтінком, смак і запах – чисті, без сторонніх присмаків і запахів. Споживча упаковка – пакети з поліетиленової плівки, вагою 350 гр. Термін придатності 14 діб. Дефекти недопустимі.

На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва, вид, ґатунок, склад харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності, кінцеву дату споживання та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність, етикетка з чинною нормативною документацією, штрих-код продукції. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80 % від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару.

Кефір 2,5 % (15550000-8 Молочні продукти різні) - 4412 кг. 

Якість товару повинна відповідати діючим на території України ГОСТ, ДСТУ, ТУ, тощо. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Продукт вироблений сквашуванням нормалізованого пастеризованого коров’ячого молока спеціальними заквасками із застосуванням без харчових наповнювачів. Смак і запах – чистий, кисломолочний, без сторонніх присмаків і запахів у міру солодкий. Не допускається - наявність цвілі, затхлості. З відсотком жирності 2.5%. Термін придатності 14 діб. Фасування товару- поліетиленова плівка вагою 900 гр.

На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва, вид, ґатунок, склад харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності, кінцеву дату споживання та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність, етикетка з чинною нормативною документацією, штрих-код продукції. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80 % від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару.

Йогурт 1,5% (15550000-8 Молочні продукти різні) – 440 кг. 

Якість товару повинна відповідати діючим на території України ГОСТ, ДСТУ, ТУ, тощо. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Продукт вироблений сквашуванням нормалізованого пастеризованого коров’ячого молока спеціальними заквасками із застосуванням або без харчових наповнювачів, натуральний, з вмістом цукру не більше 10 гр. на 100 гр. продукту. Зовнішній вигляд – однорідна в’язка рідина з порушеним або не порушеним згустком. Колір – від білого до світло - жовтого. Смак і запах – чистий, кисломолочний, без сторонніх присмаків і запахів у міру солодкий. Не допускається - наявність цвілі, затхлості. З відсотком жирності 1.5%. Термін придатності 14 діб. Фасування товару- поліетиленова плівка вагою 400 гр.

На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва, вид, ґатунок, склад харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності, кінцеву дату споживання та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність, етикетка з чинною нормативною документацією, штрих-код продукції. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80 % від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару.

При поставці товару обов’язково надаються копії супровідних документів, що підтверджують якість та безпечність товару надаються на кожну партію товару (посвідчення або сертифікат якості, або декларація виробника) де вказується дата виготовлення, умови та термін зберігання, або висновки Державної санітарно-епідеміологічної служби, інші документи, що передбачені чинним законодавством України).

Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

Доставка товару транспортом постачальника, завантажувально-розвантажувальні роботи за рахунок постачальника.

Кожна поставка продуктів харчування повинна супроводжуватись документами, що підтверджують безпечність та якість харчових продуктів, у тому числі забезпечують їх простежуваність, відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” (декларація виробника або посвідчення про якість, висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи або звіт за результатами санітарно-гігієнічної оцінки, товарно-транспортна накладна тощо).

Кінцева дата споживання дитячого харчування повинна містити день, місяць та рік у незакодованому цифровому значенні. Для продуктів, термін придатності яких перевищує три місяці, достатньо зазначити місяць і рік, до якого можна споживати продукт.

Постачання харчових продуктів дозволяється здійснювати за ТУ виробника, лише за умови обов’язкового надання Замовнику/Представнику замовника на його вимогу ТУ або витягу з ТУ з показниками якості, безпечності та методів контролю при проведенні контрольних заходів.

Маркування харчових продуктів повинно відповідати вимогам Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів (зі змінами), затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.10.2010 р. № 487, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.02.2011 р. за №183/18921 та ДСТУ 4518:2008 року.

Транспортування продуктів харчування згідно каталогу повинно здійснюватися транспортними засобами, що відповідають вимогам ст. 44 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР (зі змінами) та супроводжуватися наступними документами: товарно-транспортною накладною та копіями документів, які підтверджують якість харчових продуктів.

Обгрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення затверджено рішенням сесії Новоолександрівської сільської ради №2261-17 VIII від 23 грудня 2021 року “Про сільський бюджет на 2022 рік”.

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмету закупівлі: Сметана (20%), кефір (2,5%), йогурт (1,5%), код CPV за ДК 021:2015 15550000-8 Молочні продукти різні, визначено з урахуванням положень Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженого наказом Уповноваженого органу № 275 від 18.02.2020. Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням ринкових цін на даний вид товару на момент оголошення закупівлі.

При визначенні очікуваної вартості застосовувався метод порівняння ринкових цін, після збору та аналізу цінової інформації реального ринку товару, був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України системи Prozorro.


« повернутися

Вхід для адміністратора