A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області

Звертаємось до всіх мешканців громади з проханням доєднатись до загальнонаціональної ініціативи "Сади перемоги"!

Дата: 01.04.2022 09:51
Кількість переглядів: 21

Звертаємось до всіх мешканців громади з проханням доєднатись до загальнонаціональної ініціативи "Сади перемоги"!

Саме тому ми закликаємо кожного виростити свій врожай!

Саме тому ми повинні об'єднатися - для збереження нашої землі і нашого життя!

Ніщо не зупинить ідею, час якої настав!

Чому ця ініціатива важлива для України

Через війну, яку розпочала Росія проти України, дії у 2022 році ми можемо недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% врожаю гречки; 68% врожаю помідорів; 36% врожаю картоплі, 46% врожаю цибулі; 38% врожаю моркви; 45% врожаю огірків, 32% врожаю капусти; 35% врожаю буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на наших територіях. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів – і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

Як ми плануємо діяти:

Ми будемо надавати консультаційну підтримку громадам та домогосподарствам як організувати Сади Перемоги, як вирощувати ефективно, як зберігати та переробляти вирощену продукцію, а також активно заохочувати кожну українку та українця долучитися до вирощування вдома

Хто з нами :

Ми - проєкт міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади. Кампанію “Сади Перемоги”активно підтримують Міністерство розвитку громад та територій України та Міністерство аграрної політики та продовольства України . А ще ми переконані, що цю кампанію підтримає кожна обласна військова адміністрація, кожна громада та наші міжнародні партнери!

Як долучитися :

Мільйони українців мають дачі та городи, ба більше - балкони й прибудинкові ділянки, які сьогодні можуть стати зброєю проти окупанта. Тож кожен з нас має посадити свій Сад Перемоги!

«Сад Перемоги» — це з любов’ю оброблена земельна ділянка, на якій вирощується все потрібне для нормального харчування. Це не безкрайні гектари, це можуть бути сотки, квадратні метри. Але сюди у них вкладаються людська праця, любов, бажання досягти максимального результату на малому масштабі.

«Сади Перемоги» — це нагода не допустити голоду й водночас шанс для багатьох людей відкрити у собі сільського підприємця, агронома, дослідника. Це шанс змінити у майбутньому парадигму українського аграрного виробництва і перейти від агрохолдингів до ефективних малих ферм».

Більше інформації про «Сади Перемоги» на сайті sadyperemohy.org

#VictoryGardensUA #СадиПеремоги #ГородніВійська #СадиДляПеремоги

Шановні батьки, виходячи з ситуації, яка може скластись в країні внаслідок військової агресії з продуктами харчування, відділ освіти Новоолександрівської сільської ради вивчає можливі практики по забезпеченню харчуванням дітей. Наводимо Вам одну з них: 

В деяких куточках Україні існує практика, коли батьки забезпечують овочами дитячі садки та школи, які вирощені на власних присадибних ділянках. Тож, у разі відсутності змоги централізовано закупити овочі для закладів освіти, станом на 1 вересня 2022 року, батькам буде надана можливість забезпечити наші школи та садочки громади власною городиною. Спільно забезпечимо раціональне харчування наших дітей у 2022-2023 навчальному році!

Звертаємо увагу, що наразі це один з варіантів забезпечення належного харчування дітей під час освітнього процесу у закладах громади. Це не план до дій. Проте, як ми знаємо, про зимові запаси слід думати навесні. 

З пропозиціями та запитаннями звертайтесь до відділу освіти. Дякуємо за розуміння! Україна переможе!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора